top of page

TRADISJONELL REGULERING

Denne behandlingen består av små klosser, også kalt brackets, som festes på forsiden av tennene. Disse festes med lim som bruker 24 timer for å herde, så det første døgnet må pasienten bare spise bløt mat. Videre kan pasienten spise det meste, men må være forsiktig med det en tygger. Hard mat må kuttes i små biter, særlig gulrøtter, epler og pærer. Unngå hardt godteri som kjærlighet på pinne, drops, karameller og tyggegummi da dette kan føre til at klossene løsner. Stadig løse klosser kan føre til at behandlingen forsinkes. Til klossene festes det en metaltråd, også kalt bue, som skal jevne ut tennene. 


Det vil oppleves litt ømhet de første 2-3 dagene. Hvis kinnene eller lepene blir såre kan du legge medisinsk voks på klossene som er gitt når behandlingen startet.


Det er anbefalt å være ekstra nøye med tannpussen. Området mot tannkjøttet er viktig å holde rent. Belegg som ikke blir fjernet kan føre til hull i tennene, tannkjøttbetennelse eller hvite flekker på tennene. Skyll gjerne med fluor munnskyllevann. Hvis det er et sted hvor det blør, er det fordi det er for dårlig pusset der. Blir munnhygiene for dårlig, kan det bli aktuelt å fjerne reguleringen. 

Behandlingsprosessen og resultatet er avhengig av pasientens samarbeid og at våre instrukser følges nøye.

Behandlingstiden er avhengig av bittfeil og tannstillingsfeil men er som oftest ca. to år. Det gjennomføres ca. 10 kontroller/stramming timer i året.


Vi gjør oppmerksom på at endringer i behandlingstiden kan skje dersom motivasjon og betydelig innsats av pasienten og foresatte mangler. Forsømte timer dekkes etter 80% av time pris ( offentlige satser).


bottom of page